Kako kuhinjo po meri narediti najbolj praktično?

Izdelava kuhinje po meri je velik projekt, ki pa ima eno od velikih pozitivnih lastnosti – izgled kuhinje lahko popolnoma prilagodimo lastnim željam in potrebam ter tako dosežemo, da nam bo kuhinja ustrezala zares dolgo časa.

 

Pri naročilu kuhinje po meri je potrebno biti pozoren na razporeditev delovnega prostora. Kuhalni del, pomivalni del in hladilnik naj si sledijo v logičnem sosledju, med vsemi naštetimi elementi pa mora biti dovolj prostora za odlaganje pripomočkov, ki jih bomo med kuho uporabljali. Poleg tega je potrebno poskrbeti tudi za to, da bo prostor dobro razporejen tudi v notranjosti elementov. V ta namen lahko uporabimo različne organizatorje pribora, posode ter celo začimb. Če je kuhinja nekoliko večja si lahko umislimo kuhinjski otok, ki ponuja veliko prostora tako za shranjevanje živil, kot kuhinjskih pripomočkov.

 

Kuhinje s pultom po meri

 

Seveda pa se pri naročilu kuhinje po meri vprašamo tudi, kakšne barve bomo v kuhinji uporabili. Dan danes so zelo popularne svetlejše barve, ki kuhinjo naredijo nekoliko večjo, prostora pa tako diha. Če je kuhinja večjih dimenzij pa se lahko igramo tudi z nekoliko temnejšimi barvami.